Wel apart..

Video over belangrijke getuigen (2)


Auto's 1

TJ 170 xx 991002 1200 Reactie persbericht
Getuige Eerste Weerdsweg (..), deelt het volgende mee. Elke werkdag omstreeks 07.40 uur komt hij langs de PD als hij richting Diepenveen gaat. Zo ook op vrijdag 24 en zaterdag 25 september. Op vrijdag 24 zag hij ter hoogte van de PD een grote grijze auto, mogelijk een Mercedes staan.
Op deze auto zat een Duits kenteken. Er liep een man van omstreeks 50 jaar gekleed in een blauwe broek en wit overhemd naar de auto, stapte in, toeterde en reed weg.
Zaterdag 25 zag hij dezelfde man en auto weer. Nu stapte de man uit en liep in de richting 157 en friemelde daar wat aan boombladeren. De lichten van de auto knipperden. Waar de man bleef weet melder niet. Hij heeft de man niet in het gezicht gezien en kan ook geen nader signalement verstrekken.

TJ 085 xx 280999 1205 Verdachte auto
Vanwege de fa [garagebedrijf] Zwolseweg (..) wordt de aandacht gevestigd op een zwarte/anthraciet kleurige Mercedes Vito met donker getinte ramen. Verder geen gegevens van deze auto bekend. Vanuit deze auto zouden op vrijdag 24-09-99 rond 15.30 uur op de Zwolseweg filmopnames gemaakt zijn.

TJ 069 xx 990927 17.32 Buurt-onderzoek.
(..) Van Keesselstraat (..), fam.(..), in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er 's nachts enige tijd een personenauto met draaiende auto gestaan. Men heeft geen gegevens.

Nergens zien wij iets terug in het onderzoek, waaruit blijkt, dat men iets achter deze samenloop van omstandigheden zoekt. Nergens zien wij een poging meer te weten te komen van de werknemers van de genoemde firma. Nooit wordt de getuige nader ondervraagd.


Auto's 2

036 xx 990926 1640 ME belevenissen
Door de club van [collega] werden de volgende opvallende zaken waargenomen: (..)

* Op de hoek Zwolseweg/Erasmusstraat staat een rode Golf [kenteken], die de indruk van een junken bak geeft. Kentekenhouder uit Groningen
* Ongeveer 50 meter vanaf de auto richting binnenstad staat een witte Honda Civic [kenteken] waarvan de kentekenhouder in Wijk bij Duurstede zou wonen.

040 xx 990926 16.00 PD
Door ons werd een nader onderzoek ingesteld nav enkele bevindingen van de ME. In de omgeving van de PD werden twee voertuigen aangetroffen:

  1. Hoek Zwolseweg/Erasmusstraat, een rode Volkswagen Golf (..).

  2. Erasmusstraat, een witte Honda Civic whk [kenteken], tnv [adresgegevens Wijk bij Duurstede] Dit voertuig werd door ons niet meer aangetroffen. Kent. houdster werd door ons gebeld. Zij verklaarde dat haar auto bij haar voor de deur stond en dat deze nooit in Deventer was geweest.

Wat is er hier nou zo vreemd aan?

  1. Niet duidelijk wordt gemaakt, waarom de Honda in beeld is.

  2. De beschrijving in TJ036 van de plaats waar de witte Honda is aangetroffen, is zo verwarrend, dat TJ040 er blijk van geeft, die niet te snappen. De relevantie ervan gaat zo verloren, zie de plattegrond.

  3. Een auto kan niet op twee plaatsen tegelijkertijd zijn. Kentekens kunnen dat overigens wel. Maar dan is er wel iets 'aan de knikker'.

Een moord is het gemakkelijkst te maskeren als een hit-and-run ongeluk. Daarvoor zijn twee voertuigen nodig, één ter observatie van het slachtoffer en één die plotseling om een hoek komt rijden.
Het is maar een idee...